Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
Gradbena dela pri DČ Brode - obvestilo za člane društva

Vse členice in člane Čebelarskega društva Škofja Loka obveščam o zadnjih aktivnostih in dogajanjih v društvu.

Za trenutek se ozrimo najprej nazaj. Za nami sta dve akciji - čiščenje doma in zunanje urejanje Doma čebelarjev ČD Škofja Loka. Obe delovni akciji sta doprinesli urejen dom in okolico in če ste se v zadnjem času kaj zadrževali v Brodeh, mislim, da ste lahko upravičeno ponosni na urejenost in lepoto našega Doma čebelarjev.

V zadnjih dveh tednih smo gostili čebelo velikanko - maketo, s katero smo imeli obilico dela. Namreč transport in rokovanje s to več kot 300 kg težko maketo, tudi slučajno ni bilo enostavno. Dostavili smo jo tudi na javno prireditev Dan prijateljstva, ki je bila organizirana na Dvorcu Visoko. Bila je v središču pozornosti, pa tudi na stojnici ČD Škofja Loka se je ves dan veliko dogajalo.

V društvenem čebelnjaku je vse pod kontrolo. Jernej in Janez vzorno skrbita za društvene čebelice. Kakšen roj smo tudi že ujeli, gibanje društvene tehtnice pa lahko spremljate v aplikaciji Opazovalno napovedovalne službe ČZS. Narava obeta, le vreme se mora ustaliti.

Obveščamo vas, da smo v spomladanskem času - v mesecu maju izvedli že tri tehnične dneve. V juniju nas obiščejo še učenci OŠ Šmartno pod Šmarno goro in OŠ Cvetka Golarja.

Zadnjo soboto smo imeli društveni piknik. Preko šestdeset vas je bilo prisotnih na pikniku, kar lahko štejemo kot rekordno udeležbo. Vsaj v novejšem času. Super.

Na tem mestu se lepo zahvaljujem vsem, ki ste kakorkoli sodelovali pri zgornjih aktivnostih. Pa tudi pri ostalih aktivnostih, ki jih nisem posebej omenjal. Aktivna pomlad je za nami - odlično nam gre. Hvala.

Zdaj pa še nekaj informacij za čas v naprej - do poletja.

Najprej vas obveščam, da so v teh dneh podizvajalci HNG pričeli z utrjevanjem brežine potoka pod našim Domom čebelarjev. Dostop so si pripravili po strugi potoka iz smeri Sore, kjer tudi dovažajo stroje, skale, beton in drug material. Predvidena je utrditev brežine na naši strani v višini  približno dveh metrov in izgradnja štirih pretočnih pregrad. Dela bodo potekala ves prihodnji teden, lahko pa tudi kakšen dan več.

V tednu, ki prihaja se pričenja tudi izgradnja težko pričakovanega priključka na javni vodovod. Gre za kar velik projekt, zato bo v okolici Doma čebelarjev v naslednjih mesecih pravo gradbišče. Promet bo včasih oviran, za kakšen dan pa bo dovozna cesta lahko tudi v celoti zaprta. O podrobnostih vas bomo še obveščali, prav tako pričakujte povabilo na kakšno delovno akcijo. Potrebovali bomo vašo pomoč, saj bomo spotoma uredili tudi nekaj dodatnih parkirnih površin (utrjevali bomo teren in polagali betonske plošče), na novo bomo izdelali poškodovani svetlobni jašek, pa še kaj se bo našlo za postoriti.  

Enkrat do poletja bomo še pokosili in uredili breg, pa upamo, vsaj enkrat točili med. Tudi tukaj bomo koga od vas prosili za pomoč.  

Pripravljamo tudi že novo društveno oblačilo - tokrat gremo v nakup brezrokavnika (moški) in lahke bundice (dekleta). Naročila bodo možna jeseni in pozimi, možno si jih je tudi zaslužiti s podpisi za 1 % dohodnine. Zato kar v akcijo in v lov za podpisi.  

Toliko za danes. V Čebelarskem društvu smo aktivni. Vabljeni, da se nam pridruižite tudi tisti, ki vas letos še ni bilo zraven. Več nas je, bolje nam gre in lepše se imamo.

V pričakovanju lepšega vremena in dobrega medenja narave v naslednjih dneh in mesecih, vas lepo pozdravljam.

Aleš Demšar, predsednik ČD Škofja Loka

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 15 Jun 2024
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Jun  
May 2024 Junij 2024 Jul 2024
N P T S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Naroči se na dogodke