Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME

Dom čebelarjev Brode

Čebelarsko društvo Škofja Loka ima svoj sedež v Domu čebelarjev Brode, na naslovu Brode št. 37, pošta 4220, Škofja Loka. Dom čebelarjev Brode je nov objekt, zgrajen za potrebe društvenih aktivnosti Čebelarskega društva Škofja Loka. Vodstvu društva omogoča dobre pogoje za vodenje in

 Foto: Aleš Demšar
Dom čebelarjev ČD Škofja Loka

usmerjanje društva, članom pa za delovanje in izvajanje društvenih aktivnosti. Dom čebelarjev postaja osrednji prostor kjer se srečujejo čebelarji domačega, pa tudi drugih čebelarskih društev.

In kje se vasica Brode (pri Škofji Loki) pravzaprav nahaja? Na Kidričevi cesti v Škofji Loki, pri poslovalnici Lokalne turistične organizacije Blegoš (pri nekdanjem bencinskem servisu Petrol), zavijemo v smeri proti Gorenji vasi oz. Žirem. Po približno 5. kilometrih vožnje že prispemo v Brode. Za mostom čez Poljansko Soro zavijemo levo, po 200 metrih vožnje pa smo že pred Domom čebelarjev Čebelarskega društva Škofja Loka.

Dom čebelarjev je nov objekt, zgrajen v treh etažah. V kleti je kurilnica in kopalnica, ureja pa se tudi prostor za izvajanje raznovrstnih čebelarskih delavnic v osrednjem prostoru, ki je obenem namenjen tudi drugim čebelarskim opravilom (satnišnica, polnilnica medu...). V pritličju je osrednji razstavno-predstavitveni prostor, kjer se obiskovalci lahko seznanijo s čebeljimi pridelki in drugimi našimi izdelki. 

 Foto: Aleš Demšar

Obenem je ta prostor namenjen tudi družabnemu življenju članov. Dodatno kvaliteto izvajanju vseh dejavnosti omogoča še velika terasa, katera je neposredno povezana z osrednjim prostorom. V zgornjem nadstropju Doma čebelarjev je sodobno opremljena multimedijska predavalnica. Namenjena je izvajanju izobraževanj, posvetov, delavnic in predavanj, za skupine tja do 70 udeležencev.

Dom čebelarjev Brode je eden od treh čebelarskih središč, ki se ustanavljajo na območju Gorenjske. Tako Dom čebelarjev Brode v zadnjem času izgublja naravo izključno društvenih prostorov, ampak vse bolj postaja osrednje regijsko središče čebelarjev bližnje in širše okolice. Da je temu res tako, potrjuje tudi obisk številnih članov sosednjih čebelarskih društev, ki se vse množičneje udeležujejo čebelarskih predavanj in izobraževanj v Domu čebelarjev v Brodeh.

 

Dom čebelarjev Brode je odprt za vse obiskovalce

- vsak petek od 17.00 do 19.00 ure.

 Vabljeni ! 

 

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 15 Jun 2024
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Jun  
May 2024 Junij 2024 Jul 2024
N P T S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Naroči se na dogodke