Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME

Promocija čebeljih izdelkov

Foto: Ales DemsarDa se omogoči preživetje in nadaljnji razvoj loškega čebelarstva, je potrebno porabniku čebeljih proizvodov pojasniti kakovosti pridelkov iz domačega okolja, ga seznaniti z njihovimi značilnostmi in mu predstaviti v čem je domači proizvod drugačen in boljši od uvoženega, tujega. Tako Čebelarsko društvo Škofja Loka v delu reklamiranja in obveščanja porabnikov sodeluje v procesu trženja čebeljih pridelkov, pridobljenih s strani loških čebelarjev. Slovenski čebelarji prodajajo čebelje pridelke na dva načina. Prvi je prodaja na domu, drugi pa prodaja medu preko že uveljavljenih trgovcev in trgovskih mrež. Slednjega načina se poslužujejo predvsem večji čebelarji, kateri ne zmorejo vseh svojih čebelarskih pridelkov prodati doma. Manjši čebelarji praviloma ves svoj med prodajo na domu, kamor spada tudi prodaja na tržnici ali na različnih sejmih in drugih javnih prireditvah. 

Foto: Ales DemsarZa prodajo na domu, pa veljajo določene zakonitosti. V  prvi vrsti le-ta omogoča neposreden stik uporabnika s čebelarjem, kateri lahko posreduje izčrpne informacije o značilnostih svojega pridelka. In to je pomembna prednost, katere se morajo zavedati vsi potrošniki oz. kupci medu: pri prodaji medu so dostopne vse informacije o izdelku. Tako se potrošnik lahko pozanima o značilnostih izdelka (v čem je drugačen od drugih podobnih izdelkov), preveri lahko način zdravstvenega varstva čebeljih družin, čebelar mu lahko predstavi svoje čebelarstvo in čebelarjenje, kraj oz. lokacijo čebelnjaka in še mnoge druge značilnosti, ki odlikujejo pridelke in izdelke posameznih čebelarjev.

Foto: Ales DemsarPoleg tega kupec lahko hitro opazi, ali je čebelar urejen, vesten, natančen in higienično neoporečen, kar se vidi tudi iz urejenosti prodajnega mesta, pa naj bo to ali stojnica, ali prodajni prostor v domači hiši. Ker je prodaja na domu ustreznejša tako za čebelarja, kot za kupca oz. potrošnika, so se čebelarji nehote znašli v vlogi ekonomista oz. prodajalca. Da bi Čebelarsko društvo Škofja Loka pomagalo svojim članom na segmentu prodaje, se je odločilo, da prične aktivno izvajati promocijo čebeljih pridelkov. Zato je bil osrednji prostor Doma čebelarjev Brode urjen na način, da omogoča dejavnosti čebelarskega marketinga tako, da se prepoznavnost in prodaja domačih čebeljih pridelkov poveča.

Foto: Ales DemsarV ta namen se v osrednjem, promocijskem prostoru nahaja razstavni paviljon, v katerem si je moč ogledati vrsto različnih čebeljih pridelkov in izdelkov. S ciljem, da bi ohranili vrednote čebelarskega življenja in dali pomembnost zdravim pridelkom, ki jih s težkim delom v čistem naravnem okolju pridelujejo pridne čebelarjeve roke, je namen razstavnega paviljona pomagati čebelarjem, da bi ti pridelki prišli med potencialne kupce oz. porabnike čebelarskih proizvodov. In seveda obratno, porabnika čebeljih pridelkov povezati s čebelarjem v okolju, ki lahko ponudi izdelke, katere bi kupec želel imeti.

Foto: Ales DemsarV razstavnem paviljonu v Domu čebelarjev Brode si je tako moč ogledati različne čebelarske pridelke in izdelke, v raznovrstnih embalažah. Predstavljeni izdelki so v različnih industrijskih in darilnih  embalažah, namenjeni tako vsakodnevni uporabi, za poslovna in osebna darila, promocijski material ali kot spominek na našo lepo okolje in deželo.

In če ne veste, kje dobiti čebelje pridelke ali izdelke iz čebeljih pridelkov, oglasite se v Domu čebelarjev Brode. Člani Čebelarskega društva Škofja Loka vam bomo z veseljem svetovali in vam pomagali do željenega izdelka.

Foto: Ales DemsarPrepričani smo, da boste v našem razstavnem paviljonu, ki smo ga oblikovali tako, da v vsakem trenutku spominja na čebelarske arhitekturne značilnosti naših krajev, na kar še posebej spominja lok pod napuščem, ena prvih in največjih značilnosti pravih kranjskih čebelnjakov, vedno našli odgovore na vaše želje.

V ostalem delu našega promocijskega prostora je miza ter več manjših t.i. barskih mizic, katerih zgornja ploskev je v obliki čebelje celice. Slednja oprema prostora omogoča tako družabno aktivnost društva, kot tudi za organizacijo drugih tematskih dogodkov. Tukaj je v prvi vrsti predvidena promocija medu v obliki pokušin in spoznavanj značilnosti različnih vrst domačega medu. Seveda pa je podobno moč spoznavati tudi druge čebelje pridelke in njihove izdelke.

Foto: Ales Demsar
ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 02 Dec 2023
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Dec  
Nov 2023 December 2023 Jan 2024
N P T S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Naroči se na dogodke