Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
Razpis za sofinanciranje sadik medovitih rastlin - zbiranje prijav

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo javni razpis za sofinanciranje sadik medovitih rastlin, posajenih za čebelarjenje in ne za pridelavo rastlin, na katerem lahko sodelujejo čebelarska društva. Glede na interes članov društva smo se odločili, da na razpisu sodeluje tudi ČD Škofja Loka. Skupaj lahko naročimo medovite rastline v višini 1.000,00 Eur sredstev. Pri tem se po razpisu financira vrednost sadike brez DDV 9,5%.

Vabimo vas, da se udeležite razpisa.

Razpis poteka tako, da zberemo v društvu predloge članov društva za nakup rastlin s seznama z vsemi ostalimi zahtevanimi podatki, ki so navedeni v razpisu. Nato Čebelarsko Društvo Škofja Loka posreduje skupno prijavo drevesnici, kjer sadike nakupimo.

Vsak čebelar, ki bo sodeloval na razpisu mora pri tem:
- izpolniti obrazec, ki mora vsebovati podatke: ime čebelarja, prejemnika rastline, številka čebelnjaka, katastrska občina, številka parcele kjer bodo posajene rastline, razdalja od čebelnjaka do posajene rastline, ali je čebelar lastnik parcele kjer bodo zasajene rastline, če čebelar ni lastnik parcele, potrebuje pisno soglasje lastnika parcele za zasaditev rastlin, šifra rastline s seznama in naziv rastline s seznama.
- vsak prejemnik rastlin mora izpolniti tudi soglasje in izjavo, s katero potrjuje prejem rastlin, izpolniti izjavo, da so posajene rastline v preletni razdalji, v polmeru treh kilometrov od čebelnjaka, podpisati soglasje za morebitno kontrolo posajenih sadik, podati morebitno pisno soglasje lastnika parcele za saditev rastlin in soglasje za obdelavo osebnih podatkov.

Vse izjave zbere ČD Škofja Loka in jih kot prilogo doda vlogi za razpis. Vse prejete podatke ministrstvo hrani še naslednjih pet let za morebitne kontrole.

Sadike bomo po seznamu kupili v ČD Škofja Loka in jih nato razdelili med naročnike.

Člani in članice Čebelarskega društva Škofja Loka. Kdor bi želel pridobiti sadike medovitih rastlin - oglasite se lahko v petek 23.2.2024 v Domu Čebelarjev Brode, kjer lahko pred veterinarskim predavanjem (med 16.00 in 17.00 uro), ali po zaključku predavanja (po 19.00 uri) oddate obrazec z vsemi vašimi podatki in podpisano izjavo. Lahko vam tudi pomagamo pri izpolnitvi obrazcev. Zamudniki lahko oddate obrazce in izjave še do ponedeljka 26.2.2024, do 18.00 ure, v poštni nabiralnik Doma čebelarjev v Brodeh. Vlogo lahko oddate tudi elektronsko pri tajnici društva Bojani Kern, elektronski naslov: bojana.kern@nlb.si . 

Za vse dodatne informacije lahko pokličete Bojano Kern na 031 203 814. 

V priponki imate obrazce, ki jih mora izpolniti vsak čebelar in ponudbo Drevesnice Štivan, kjer bomo letos naročili sadike. 

Vlogo na razpis moramo oddati v petek 1.3.2024, zato časa ni več veliko.

 

 

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 15 Jun 2024
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Jun  
May 2024 Junij 2024 Jul 2024
N P T S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Naroči se na dogodke