Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
Novoletno voščilo

Spoštovani čebelarji!

Leto se izteka in kot je ob takih trenutkih običajno, se ozremo nazaj in ga ocenimo, če je izpolnilo naše načrte in pričakovanje, ali pa bomo rekli: bo pa naslednje leto boljše ...

Letošnje leto je slovensko čebelarstvo zaznamovala slaba čebelarska letina, ki je krojila delo v marsikaterem čebelarstvu. Poleg tega smo letos izgubili več čebeljih družin, kot kadarkoli prej. Ampak vendarle je morija čebel nekako zaobšla škofjeloške čebelarje. Res je, da smo čez zimo izgubili kar nekaj čebeljih družin, a je bilo nadaljevanje leta loškim čebelarjem nekoliko bolj prizanesljivo.

Zato je prav, da težave iz letošnjega leta čim prej pozabimo, se iz njih kaj naučimo, v spominu pa naj nam ostanejo pozitivni, lepi dogodki. Verjamem, da smo s čebelami preživeli vrsto lepih trenutkov.

Tudi v Čebelarskem društvu Škofja Loka lahko gledamo na preteklo leto z zadovoljstvom. Uresničili smo kar nekaj planov. Tako smo uredili okolico Doma čebelarjev Brode, asfaltirali smo dovozno pot, v teh dneh zaključujemo z urejanjem razstavnega paviljona v samem domu. Tudi vsebinsko je naše delovanje vse bogatejše. Ravno v letošnjem letu smo v naših prostorih gostili prve skupine učencev osnovnih šol in vrtcev. Kar nekajkrat smo že gostili druge interesne skupine, ki so v našem domu izvajale svoja predavanja in izobraževanja. Pa tudi nase nismo pozabili. Dom čebelarjev Brode je v letošnjem letu gostil kar nekaj strokovnih izobraževanj čebelarjev, organizirali smo skupno martinovanje, pa tudi marsikateri petek smo se v domu srečali in poklepetali.

Ob koncu leta lahko rečemo, da spoštujemo bogato tradicijo škofjeloškega čebelarstva in več kot stoletje obstoja našega društva: nanj in na delo naših predhodnikov smo ponosni. Zavedamo se, da lahko uspešno nadaljujemo našo tradicijo le s strokovnim, poštenim in trdim delom. Škofjeloški čebelarji bomo tudi v prihodnosti z enako pozornostjo skrbeli za neokrnjeno naravo ter našo kranjsko sivko. Brez zadrege lahko ugotovimo, da smo bili v letu 2008 aktivni na vseh področjih čebelarskih dejavnosti. Brez skromnosti lahko rečemo, da smo bili eno najbolj aktivnih čebelarskih društev.

Za to gre iskrena zahvala vsem, ki ste tudi v letu 2008 veliko svojega znanja, prostega časa in ljubezni posvetili delu v Čebelarskem društvu Škofja Loka. S tem ste pomembno prispevali k trdnosti naše organizacije in uspešnemu nadaljevanju tradicije slovenskega čebelarstva.

Bliža se konec leta; počasi bomo odložili delo in si naredili načrte za prihodnost, umaknili se bomo v toplino doma k svojim najdražjim, s katerimi bomo preživeli praznike. Želim vam, da jih preživite čim lepše, v novem letu pa vam v imenu upravnega odbora in ostalih organov ČD Škofja Loka ter v svojem imenu zaželim veliko zdravja in osebne sreče na vseh področjih vašega življenja.

                                                                           Marijan Novak
                                                                   predsednik ČD Škofja Loka

 

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 15 Jun 2024
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Jun  
May 2024 Junij 2024 Jul 2024
N P T S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Naroči se na dogodke