Intranet ČD Škofja LokaUp. ime:
Geslo:


ANKETA
VREME
Nakup sladkorja

Letošnje leto čebelarjem res ni naklonjeno. Poleg varoje, ki nas redno spremlja že vrsto let, se je letos pojavila še huda gniloba čebelje zalege, ki s svojo smrtonosno koso neusmeljeno mori naše čebelje družine. Že skoraj vsak dan je kakšno novo območje, ki je zaprto za vsakršne premike čebel oz. kjer je bilo ugotovljeno novo žarišče te zahrbtne bolezni, ki kakor kuga razsaja po domovih naših čebel.

In čebelarji, ki jih je po uradni dolžnosti obiskala veterinarka Mira Jenko Rogelj pripovedujejo, da navkljub vsej svoji zavzetosti, ko jo Mira kaže pri svojem delu, komaj še uspe zadostiti vse pritiske okolja.

Naj sam dodam še, da iskreno upam, da ji plača, ki ji jo bo vlada namenila naslednji mesec, ko bo za svoj trud nagrajena z 8 % manj osebnega dohodka, ne bo vzela volje do dela in bo še naprej pogumno in predano opravljala svoje delo. Sicer bi mačehovski odnos države do svojih delavcev, čebelarji dodobra občutili...

Pa pustimo aktualne družbene teme, ampak se v nadaljevanju osredotočimo na temo, o kateri želimo pravzaprav pisati. O nakupu sladkorja v Škofji Loki.

Kot ste opazili nam prestopno leto ni ravno naklonjeno. Letošnji pomladni čas je poln vremenskih preobratov, od poletne vročine do zmrzali v spomladanskih jutrih. Za povrhu pa še dež in veter, ki sta dodobra zdesetkala povzročitelje medenja na javorju in smreki, pa tudi ostalo cvetje je bilo letos na Gorenjskem bolj klavrno. Zato nam ne ostane drugega, kot da čebelarji pokažemo vso moč ter energijo in vse znanje, ki ga premoremo ter se zoperstavimo opisanim neprilikam.

Ko pogledate v panje svojih čebeljih družin vidite, da so le-ti "suhi", torej da so čebele brez hrane. Brez pomoči čebelarja stradajo. Zato se nakupi skadkorja s strani čebelarjev v zadnjem času kar vrstijo. Tukaj vas obveščamo, da lahko (trsni) sladkor nakupite tudi v trgovini Mercator Cash&Cary na Partizanski cesti v Škofji Loki (v bivši vojašnici). Cena za kg je 0,89 €, pakiran je po 25 kg, čebelarji pa ga lahko kupite z izkaznico Čebelarske zveze Slovenije.

Nakup sladkorja za zimsko krmljenje čebel, pa bomo seveda tako kot vsako leto organizirali tudi v ČD Škofja Loka.

S čebelarskim pozdravom: Naj medi!

ISKALNIK PO VSEBINI

KOLEDAR DOGODKOV
  Današnji dogodki
 
Datum: 16 Jul 2020
Na ta dan ni vnešenih nobenih dogodkov!
Jul  
Jun 2020 Julij 2020 Aug 2020
N P T S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Naroči se na dogodke